Toyota Corolla meest verkochte auto ter wereld

De Toyota Corolla was vorig jaar opnieuw de meest verkochte auto ter wereld. Van het inmiddels al 53 jaar bestaande model werden er 1,18 miljoen verkocht, berekent marktonderzoeker Focus-2-Move.

De Corolla is een niet al te populair model in Europa maar staat in de Verenigde Staten al jaren in de lijst van toppers. Op de tweede plaats komt een écht Amerikaanse auto, de F-serie van Ford waarvan er 1,08 miljoen exemplaren werden verkocht. Die beide modellen zijn de enige die de grens van één miljoen wisten te overschrijden. Toyota neemt vervolgens weer de derde plaats in met de RAV4 met 837.624 verkochte auto’s. De ook in Europa niet veel meer rondrijdende Honda Civic haalt met 823.169 auto’s de vierde plaats, gevolgd door de Volkswagen Tiguan als eerste Europeaan op de lijst met 791.275 auto’s. Volkswagen neemt ook de zesde en de achtste plaats in met respectievelijk de Golf en de Polo. Daartussen staat de Honda C-RV terwijl de Top Tien wordt gecompleteerd met de Toyota Camry en de Chevrolet Silverado.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota Corolla meest verkochte auto ter wereld - Automobielmanagement.nl

Toyota Corolla meest verkochte auto ter wereld

De Toyota Corolla was vorig jaar opnieuw de meest verkochte auto ter wereld. Van het inmiddels al 53 jaar bestaande model werden er 1,18 miljoen verkocht, berekent marktonderzoeker Focus-2-Move.

De Corolla is een niet al te populair model in Europa maar staat in de Verenigde Staten al jaren in de lijst van toppers. Op de tweede plaats komt een écht Amerikaanse auto, de F-serie van Ford waarvan er 1,08 miljoen exemplaren werden verkocht. Die beide modellen zijn de enige die de grens van één miljoen wisten te overschrijden. Toyota neemt vervolgens weer de derde plaats in met de RAV4 met 837.624 verkochte auto’s. De ook in Europa niet veel meer rondrijdende Honda Civic haalt met 823.169 auto’s de vierde plaats, gevolgd door de Volkswagen Tiguan als eerste Europeaan op de lijst met 791.275 auto’s. Volkswagen neemt ook de zesde en de achtste plaats in met respectievelijk de Golf en de Polo. Daartussen staat de Honda C-RV terwijl de Top Tien wordt gecompleteerd met de Toyota Camry en de Chevrolet Silverado.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding