Het jaar 2018 staat bij Athlon te boek als ‘EV-omslagjaar’. De leasemaatschappij maakte een analyse van de eigen data waarbij het niet mag verbazen dat elektrische auto’s volop in de belangstelling staan bij hun leaserijders. Daarbij is EV niet meer het domein van dure Tesla’s, zoals in 2017 nog het geval was. Bij Athlon was vorig jaar Volkswagen het meest populaire EV-merk: hiervan reden er vorig jaar 3.394 rond in Nederland.

Volgens algemeen directeur Marchel Koops gaan steeds meer zakelijke rijders de voordelen van elektrisch rijden inzien. Met dank ook aan de verbeterde omstandigheden zoals oplaadpunten en de grotere actieradius. “Het percentage bestelde elektrische leaseauto’s is afgelopen jaar met de helft toegenomen. Dat laat zien dat de eerste serieuze stappen zijn gezet in de overgang naar zakelijk EV. We zijn er natuurlijk nog niet, maar met aantrekkelijke nieuwe modellen die zich aandienen op de markt, zoals de Tesla Model 3, Mercedes-Benz EQC, Audi e-tron en de elektrische Kia Soul, zijn onze verwachtingen hooggespannen”, aldus Koops.

Populairste (lease)automerk 2018 (EV) Populairste type leaseauto 2018 (EV)
1. Volkswagen 1. Volkswagen e-Golf
2. Tesla 2. Nissan Leaf
3. Nissan 3. Tesla Model S
4. Opel 4. Opel Ampera-E
5. Hyundai 5. BMW i3
Meest bestelde type leaseauto 2018 (EV) Meest bestelde type leaseauto 2017 (EV)
1. Hyundai Kona Electric 1. Volkswagen e-Golf
2. Volkswagen e-Golf 2. BMW i3
3. Jaguar I-Pace 3. Opel Ampera-E
4. Nissan Leaf 4. Tesla Model S
5. Tesla Model S 5. Hyundai Ioniq
Populairste (lease)automerk 2018 Populairste type leaseauto 2018
1. Renault 1. Peugeot 308 SW
2. Volkswagen 2. Volvo V40
3. Peugeot 3. Skoda Octavia Combi
4. Opel 4. Renault Clio Estate
5. Volvo 5. Volkswagen Golf