Chinese automarkt maakt weer duikeling

In China zijn in februari 17 procent minder personenauto’s verkocht dan een jaar eerder. In totaal verlieten 1,22 miljoen van die auto’s de showroom, light trucks meegeteld.

Chinese automarkt maakt weer duikeling

Hoewel de markt voor vrachtwagens nu wel een groei met acht procent vertoonde, zakte de totale Chinese voertuigenmarkt toch weer met 14 procent in.

Februari was daarmee de achtste achtereenvolgende maand dat er een stuk minder personen- en vrachtwagens werden verkocht dan in het voorafgaande jaar, meldt de China Associaton of Automobile Manufacturers CAAM. Omdat januari nog een wat sterkere daling vertoonde dan februari komt de teruggang van de totale voertuigenmarkt over de eerste twee maanden van dit jaar uit op 18 procent. De organisatie signaleert daarbij wel dat de verkopen van elektrische auto’s mede door het stimuleringsbeleid van de overheid in februari 54 procent hoger lagen dan vorig jaar.

Chinese automarkt maakt weer duikeling - Automobielmanagement.nl

Chinese automarkt maakt weer duikeling

In China zijn in februari 17 procent minder personenauto’s verkocht dan een jaar eerder. In totaal verlieten 1,22 miljoen van die auto’s de showroom, light trucks meegeteld.

Chinese automarkt maakt weer duikeling

Hoewel de markt voor vrachtwagens nu wel een groei met acht procent vertoonde, zakte de totale Chinese voertuigenmarkt toch weer met 14 procent in.

Februari was daarmee de achtste achtereenvolgende maand dat er een stuk minder personen- en vrachtwagens werden verkocht dan in het voorafgaande jaar, meldt de China Associaton of Automobile Manufacturers CAAM. Omdat januari nog een wat sterkere daling vertoonde dan februari komt de teruggang van de totale voertuigenmarkt over de eerste twee maanden van dit jaar uit op 18 procent. De organisatie signaleert daarbij wel dat de verkopen van elektrische auto’s mede door het stimuleringsbeleid van de overheid in februari 54 procent hoger lagen dan vorig jaar.