Verkoop motorfietsen voor vijfde jaar op rij gegroeid

De verkoop van nieuwe motorfietsen is in 2018 voor het vijfde jaar op rij gegroeid en bereikte het hoogste niveau sinds 2009. Afgelopen jaar werden 13.104 nieuwe motoren geregistreerd, 2,9 procent meer dan in 2017. Ook de verkoop van gebruikte motorfietsen zat in 2018 in de lift en kwam uit op 42.490 eenheden, een plus van 15,2 procent.

Verkoop motorfietsen voor vijfde jaar op rij gegroeid

Volgens RAI Vereniging zien steeds meer mensen de voordelen van de motorfiets in de dagelijkse praktijk in relatie tot bereikbaarheid en parkeermogelijkheden. Dat blijkt ook uit de stijgende populariteit van voornamelijk de zwaardere modellen met een cilinderinhoud van meer dan 1.000 cc, waarbij comfort en gebruiksgemak voorop staan.

Aandeel jongeren verdubbeld

Opvallend is de toegenomen belangstelling voor motorfietsen onder jongeren van 18 tot 25 jaar. In 2018 schafte deze groep 17,6 procent meer motorfietsen aan dan in 2017. Inmiddels is het aandeel van deze categorie in de totale markt het afgelopen decennium bijna verdubbeld van 5 tot 9 procent. De grootste verkoopstijging vond echter plaats in de leeftijdscategorie boven de 55 jaar. Het aandeel van deze kopersgroep bedraagt inmiddels 25 procent, vergeleken met nog 11 procent in 2007. In dit verkoopsegment werden vorig jaar 11,9 procent meer motorfietsen aangeschaft.

De markt voor elektrische motoren lijkt ook langzaam van de grond te komen. Zo’n 1,4 procent van de registraties is op dit moment elektrisch aangedreven. In 2017 was dit aandeel nog 1,0 procent en in 2016 0,6 procent.

Verkoop motorfietsen voor vijfde jaar op rij gegroeid - Automobielmanagement.nl

Verkoop motorfietsen voor vijfde jaar op rij gegroeid

De verkoop van nieuwe motorfietsen is in 2018 voor het vijfde jaar op rij gegroeid en bereikte het hoogste niveau sinds 2009. Afgelopen jaar werden 13.104 nieuwe motoren geregistreerd, 2,9 procent meer dan in 2017. Ook de verkoop van gebruikte motorfietsen zat in 2018 in de lift en kwam uit op 42.490 eenheden, een plus van 15,2 procent.

Verkoop motorfietsen voor vijfde jaar op rij gegroeid

Volgens RAI Vereniging zien steeds meer mensen de voordelen van de motorfiets in de dagelijkse praktijk in relatie tot bereikbaarheid en parkeermogelijkheden. Dat blijkt ook uit de stijgende populariteit van voornamelijk de zwaardere modellen met een cilinderinhoud van meer dan 1.000 cc, waarbij comfort en gebruiksgemak voorop staan.

Aandeel jongeren verdubbeld

Opvallend is de toegenomen belangstelling voor motorfietsen onder jongeren van 18 tot 25 jaar. In 2018 schafte deze groep 17,6 procent meer motorfietsen aan dan in 2017. Inmiddels is het aandeel van deze categorie in de totale markt het afgelopen decennium bijna verdubbeld van 5 tot 9 procent. De grootste verkoopstijging vond echter plaats in de leeftijdscategorie boven de 55 jaar. Het aandeel van deze kopersgroep bedraagt inmiddels 25 procent, vergeleken met nog 11 procent in 2007. In dit verkoopsegment werden vorig jaar 11,9 procent meer motorfietsen aangeschaft.

De markt voor elektrische motoren lijkt ook langzaam van de grond te komen. Zo’n 1,4 procent van de registraties is op dit moment elektrisch aangedreven. In 2017 was dit aandeel nog 1,0 procent en in 2016 0,6 procent.