Q1-2019: Tesla levert veel minder auto’s af

Tesla heeft in het eerste kwartaal niet meer dan 63.000 auto’s afgeleverd, 31 procent minder dan in het voorafgaande kwartaal.

Dat is de grootste daling in de geschiedenis van Tesla hoewel het aantal afgeleverde exemplaren nog altijd wel ruim twee keer zo hoog is als in de eerste drie maanden van 2018. Topmodel was Model 3 met 50.900 afgeleverde auto’s terwijl de rest voor rekening kwam van Model S en Model X samen.

De scherpe terugval is onder meer te wijten aan de ‘rush’ in de laatste maanden van vorig jaar om Amerikaanse kopers nog te laten profiteren van een fors belastingvoordeel dat per 1 januari is gehalveerd. Daarnaast leverde de start van het transport van Model 3 naar Europa en China de nodige logistieke problemen op. Omdat dat nu allemaal soepeler verloopt, verwacht Tesla in het net begonnen kwartaal weer een forse inhaalslag te kunnen maken. Bovendien benadrukt het autobedrijf dat het aantal bestellingen voor Model 3 nog altijd vele malen hoger is dan wat er momenteel van de banden rolt. ‘’Wij bevestigen daarom onze verwachting dat we dit jaar 360.000 tot 400.000 auto’s zullen halen.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Q1-2019: Tesla levert veel minder auto’s af - Automobielmanagement.nl

Q1-2019: Tesla levert veel minder auto’s af

Tesla heeft in het eerste kwartaal niet meer dan 63.000 auto’s afgeleverd, 31 procent minder dan in het voorafgaande kwartaal.

Dat is de grootste daling in de geschiedenis van Tesla hoewel het aantal afgeleverde exemplaren nog altijd wel ruim twee keer zo hoog is als in de eerste drie maanden van 2018. Topmodel was Model 3 met 50.900 afgeleverde auto’s terwijl de rest voor rekening kwam van Model S en Model X samen.

De scherpe terugval is onder meer te wijten aan de ‘rush’ in de laatste maanden van vorig jaar om Amerikaanse kopers nog te laten profiteren van een fors belastingvoordeel dat per 1 januari is gehalveerd. Daarnaast leverde de start van het transport van Model 3 naar Europa en China de nodige logistieke problemen op. Omdat dat nu allemaal soepeler verloopt, verwacht Tesla in het net begonnen kwartaal weer een forse inhaalslag te kunnen maken. Bovendien benadrukt het autobedrijf dat het aantal bestellingen voor Model 3 nog altijd vele malen hoger is dan wat er momenteel van de banden rolt. ‘’Wij bevestigen daarom onze verwachting dat we dit jaar 360.000 tot 400.000 auto’s zullen halen.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding