Over de eerste vier maanden van dit jaar zijn bij de Belgen met 209.363 nieuwe auto’s vijf procent minder auto’s verkocht. 2019 ligt daarmee wat verkopen betreft op plaats vijf van de laatste tien jaar, berekent autofederatie Febiac. Bij bestelwagens tot 3,5 ton lijkt de markt in België weer een opleving te vertonen want daarvan werden er in april ruim negen procent meer verkocht. Dat brengt de ontwikkeling in die categorie over de eerste vier maanden op een plus van 4,5 procent. Zwaardere vrachtauto’s tot 16 ton zijn echter met een maandelijkse daling van bijna 20 procent weer helemaal uit de gratie. Tenslotte meldt Febiac dat motorfietsen het momentum weten voort te zetten want daarvan werden er met 3.041 exemplaren in april bijna zeven procent meer verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding