In totaal waren bijna drie op de vijf nieuwe auto’s in het eerste kwartaal voorzien van een benzinemotor. Diesel was goed voor een derde van de nieuwverkopen. Auto’s op alternatieve brandstoffen zijn goed voor 8,5 procent van de markt. Daar vallen elektrische auto’s (2,5 procent van de nieuwe auto’s), hybride voertuigen met of zonder stekker (4,6 procent) en auto’s op lpg (1,4 procent) onder.

In Nederland verdubbelde het aantal elektrische auto’s dat op kenteken werd gezet in het eerste kwartaal. Ook het aantal plug-in hybrides groeide fors, met 154,5 procent. In de hele Europese Unie bleef de verkoop van dat type auto juist vrijwel gelijk. De verkoop van auto’s op  lpg liet een daling van 41,1 procent zien. Ook bij benzine- en dieselvoertuigen was er een afname.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding