Skoda heeft in die afgelopen maand 95.900 nieuwe auto’s afgeleverd, dat is 10,5 procent minder dan in april 2018 toen de grens van 100.000 nog makkelijk werd gehaald. De daling komt ook voor dit merk voor het grootste deel door China waar Skoda 40 procent minder auto’s aan de man wist te brengen. Landen als Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en ook Rusland lieten aan de andere kant alle een gezonde plus zien.

Verder kwam het merk Volkswagen in april met 487.400 auto’s 6,2 procent lager uit dan een jaar eerder. Op de belangrijke Europese thuismarkt moest VW een daling met 4,5 procent incasseren waarbij in Duitsland 7,3 procent minder auto’s werden verkocht. Noord-Amerika kwam wel 3,9 procent hoger uit maar blijft nog altijd steken op een bescheiden aantal van 48.000 auto’s terwijl ook voor VW Rusland een leuke groei liet zien. Bij VW bleef de schade in China verder beperkt tot 6,5 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding