De fabrikanten hebben daarop geanticipeerd door minder auto’s van de band te laten lopen, legt SIAM uit. Directeur Vishnu Mathur vindt het de hoogste tijd voor overheidssteun om de automarkt uit het slop te trekken. Ook in 2011 en daarvoor bij de financiële crisis van 2008 kwam de regering van India al over de brug. SIAM suggereert vooral de Indiase variant van de BPM te verlagen van 28 naar 18 procent. Ook zou de organisatie graag zien dat de autobedrijven zelf meer steun krijgen in de vorm van belastingaftrek voor investeringen. Mathur is wel optimistisch gestemd voor de rest van dit jaar, vooral doordat kopers vermoedelijk een al aangekondigde verscherping van de emissieregels en daardoor verhoging van de autoprijzen voor willen zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding