In totaal werden er in de EU de afgelopen maand 1.400.518 nieuwe personenauto’s verkocht of geregistreerd, dat is precies 1.120 meer dan in mei vorig jaar. De groei komt vooral uit de Midden-Europese landen, signaleert autokoepel Acea. De grote autolanden tonen een gemengd beeld, met bijvoorbeeld een stijging met ruim negen procent in Duitsland maar een daling met ruim zeven procent in Spanje en met bijna vijf procent in Groot-Brittannië. Opmerkelijk is verder dat de automarkten in de Scandinavische landen sterk weg lijken te zakken. Zo werden er in Zweden en Denemarken 15 procent minder auto’s verkocht en in Finland bijna 13 procent minder. Alleen Noorwegen vormt in die regio een uitzondering met 0,5 procent groei.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding