Het puur-Britse automerk breidt ook het aantal showrooms steeds verder uit en mikt eind volgend jaar op 120 verkooppunten in Groot-Brittannië. De verkoop kan bovendien nog een flinke boost krijgen van de lancering van de full-electric ZS EV waarvan de prijs volgende week wordt onthuld en die in september op de weg moet komen.

MG is met die resultaten veruit het snelst groeiende automerk op de verder zwaar kwakkelende Britse markt. Volgens verkoopbaas Daniel Gregorius spelen de zeven jaar garantie en de aantrekkelijke lease-opties daarbij een belangrijke rol. De kleinere MG3 is voor een Brit al beschikbaar voor net 110 euro per maand op een vierjarig contract. MG wordt nog altijd gebouwd in de voormalige Morris-fabrieken in Longbridge bij Birmingham. Vorig jaar opende het bedrijf echter ook een apart ontwerp- en ontwikkelcentrum in Londen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding