Hyundai doet het op de thuismarkt in Zuid-Korea nog altijd goed. Daar werden in de eerste jaarhelft 384.112 exemplaren aan de man gebracht, een groei met ruim acht procent. In de maand juni zwakte dat echter al af tot 2,5 procent. In het buitenland gingen de verkopen in juni met 10 procent omlaag waardoor over de eerste zes maanden een min van bijna acht procent tevoorschijn komt. Hyundai wijt dat vooral aan het inzakken van de automarkt aan China maar noemt ook andere opkomende landen waaronder Turkije. 

Het Zuid-Koreaanse merk is wel redelijk optimistisch voor de rest van het jaar, mede door de komst van de nieuwe SUV Venue die net gelanceerd is alsmede een nieuwe Palisade die voor de Amerikaanse markt bestemd is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding