Met 1,8 miljoen verkochte wagens zat de markt dit keer bijna vijf procent in de plus vergeleken met juni 2018. Over het eerste halfjaar gezien komt de automarkt in China met rond de tien miljoen exemplaren echter nog altijd zo’n tien procent lager uit.

Dat blijkt uit cijfers van de China Association of Automotive Manufacturers. De betere gang van zaken is grotendeels te danken aan de enorme kortingen die fabrikanten en dealers aanbieden om maar van hun voorraden af te komen voordat per 1 juli strengere milieuregels van kracht werden. Voor sommige modellen loopt die korting zelfs op tot 50 procent van de officiële catalogusprijs. De CAAM tekent overigens wel aan dat de volledige voertuigenmarkt in juni nog altijd een daling vertoonde met tien procent waarmee over de zes maanden sinds 1 januari een min van rond de twaalf procent uit de bus komt.