Over het tweede kwartaal komen de verkopen van de Britse groep daarmee bijna twaalf procent lager uit. Land Rover doet het nog altijd iets slechter dan Jaguar maar beide merken zitten flink in de min.

Behalve op de Britse thuismarkt, waar in de afgelopen maand een plus van bijna vijf procent werd geboekt, gaat het verder overal in de wereld slecht. Zo verkocht JLR zowel in de rest van Europa als in China rond de twaalf procent minder voertuigen en liep de afzet in Noord-Amerika met negen procent terug. Wel is het zo dat er van de Jaguar I-PACE en van de nieuwe Range Rover Evoque meer werden verkocht. Alle andere modellen hadden echter last van de verslechterde marktomstandigheden, meldt JLR. “Hoewel we overal elders in de wereld last hebben van moeilijke omstandigheden zijn we toch blij dat we in Groot-Brittannië weer groei weten te realiseren,” zegt verkoopdirecteur Felix Brautigam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding