Het verschil is echter kleiner geworden doordat BMW wel een plusje van 1,6 procent neer kon zetten. Mercedes-Benz wijt de daling aan de overgang naar nieuwe modellen voor haar SUV’s.

Dankzij die komende auto’s verwacht verkoop- en marketingdirecteur Britta Seeger (foto) in de tweede helft van het jaar wel wat ‘verkoop momentum’. Dat momentum kwam de eerste zes maanden vooral van de compact cars. “Na een moeilijke jaarhelft blijft Mercedes-Benz aan de top van het premium segment,” zegt Seeger.

Het Duitse merk wist in deze periode meer te verkopen in onder meer ons land, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Rusland. Voor heel Europa kwam echter toch een min van vier procent uit de bus. In China kon ondanks een dalende markt een plusje van 1,3 procent werden geboekt maar dat kon niet verhinderen dat de hele Azië-Pacific regio toch ruim drie procent lager uitkwam. Ook in Noord-Amerika liepen de verkopen van Mercedes-Benz terug en wel met iets meer dan vier procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding