Ook Renault moet flink inleveren over H1-2019

Groupe Renault heeft in de eerste helft van dit jaar de wereldwijde verkopen met 6,7 procent zien afnemen naar 1.938.579 voertuigen. Die daling wijt Renault aan het feit dat er in deze zes maanden geen nieuwe modellen zijn uitgebracht. Omdat de markt als geheel ongeveer even sterk daalde, kon het Franse bedrijf haar marktaandeel stabiel houden op 4,4 procent.

Ook Renault moet flink inleveren over H1-2019

Renault en Dacia kregen, net als PSA, grote klappen in Turkije en Argentinië waar bijna de helft minder auto’s werden verkocht en in China waar de daling uitkwam op bijna een kwart. In Europa bleven de verkopen nagenoeg stabiel waarbij Dacia met 311.024 auto’s bijna elf procent meer verkocht en ook een nieuw record neerzette. Europa neemt met 1.070.641 auto’s ook nog altijd het leeuwendeel van de afzet voor haar rekening.

Ook in Rusland, voor Groupe Renault de op één na grootste nationale markt na Frankrijk, bleef de schade beperkt tot nog geen vol procent daling. Lada kon daar zelfs een toename met 2,5 procent noteren. In Brazilië gingen de zaken ook goed met een plus van tien procent terwijl landen als Marokko en Zuid-Afrika redelijke prestaties lieten zien. Voor heel 2019 verwacht Groupe Renault een aanhoudende stabilisatie in Europa, een lichte daling in Rusland en een verder herstel in Brazilië.

Reacties

[…] liet het Franse bedrijf eerder deze week nog weten dat het in het eerste halfjaar in China rond een kwart minder auto’s heeft verkocht dan een jaar […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Renault versterkt positie in Chinese JV op
Ook Renault moet flink inleveren over H1-2019 - Automobielmanagement.nl

Ook Renault moet flink inleveren over H1-2019

Groupe Renault heeft in de eerste helft van dit jaar de wereldwijde verkopen met 6,7 procent zien afnemen naar 1.938.579 voertuigen. Die daling wijt Renault aan het feit dat er in deze zes maanden geen nieuwe modellen zijn uitgebracht. Omdat de markt als geheel ongeveer even sterk daalde, kon het Franse bedrijf haar marktaandeel stabiel houden op 4,4 procent.

Ook Renault moet flink inleveren over H1-2019

Renault en Dacia kregen, net als PSA, grote klappen in Turkije en Argentinië waar bijna de helft minder auto’s werden verkocht en in China waar de daling uitkwam op bijna een kwart. In Europa bleven de verkopen nagenoeg stabiel waarbij Dacia met 311.024 auto’s bijna elf procent meer verkocht en ook een nieuw record neerzette. Europa neemt met 1.070.641 auto’s ook nog altijd het leeuwendeel van de afzet voor haar rekening.

Ook in Rusland, voor Groupe Renault de op één na grootste nationale markt na Frankrijk, bleef de schade beperkt tot nog geen vol procent daling. Lada kon daar zelfs een toename met 2,5 procent noteren. In Brazilië gingen de zaken ook goed met een plus van tien procent terwijl landen als Marokko en Zuid-Afrika redelijke prestaties lieten zien. Voor heel 2019 verwacht Groupe Renault een aanhoudende stabilisatie in Europa, een lichte daling in Rusland en een verder herstel in Brazilië.

Reacties

[…] liet het Franse bedrijf eerder deze week nog weten dat het in het eerste halfjaar in China rond een kwart minder auto’s heeft verkocht dan een jaar […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Renault versterkt positie in Chinese JV op