“Die slechtere resultaten weerspiegelen de verslechterde situatie op de markten,” zegt moederconcern Tata Motors in een kwartaalbericht. Het Indiase autobedrijf leed zelf een verlies van 482 miljoen euro, bijna twee keer zo veel als een jaar eerder. Dat is grotendeels te wijten aan de problemen bij de Britse dochter maar daarnaast heeft Tata ook last van de sterk gedaalde vraag naar auto’s op de thuismarkt. Door duurdere verzekeringen en strikte voorwaarden voor autofinancieringen werden er in India in juni weer 17 procent minder nieuwe auto’s verkocht dan een jaar geleden. Verder leidde de tijdelijke sluiting van de fabrieken van JLR met het oog op de vermeende Brexit per 31 maart en vertragingen door de WLTP-regels tot extra kosten voor het moederbedrijf. Financieel directeur P.B. Balaji constateert wel dat JLR op de belangrijke Chinese markt weer op de weg omhoog lijkt te zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding