“Hoewel er nog altijd veel economische en technische barrières opdoemen en veel ook het succes ervan nog belemmert, zie je toch dat de verkopen in de hele wereld jaar op jaar bijna verdubbelen. Die trend zal de komende tijd ongetwijfeld doorgaan,” zegt Felix Kuhnert die bij PwC de sectie Global Automotive leidt. Hij verwacht dat er eind dit jaar in de hele wereld rond de 2,3 miljoen EV’s rondrijden terwijl pas midden vorig jaar de kaap van één miljoen werd gerond.

In Duitsland werden in de eerste zes maanden rond de 30.000 batterij-auto’s verkocht, bijna evenveel als in heel 2018. In Europa namen de verkopen van puur-elektrisch aangedreven auto’s toe met bijna 72 procent maar moesten plug-in hybrides negen procent inleveren. In China groeide de markt voor elektrisch aangedreven auto’s als geheel met 48 procent waarbij er aan batterijwagens 68 procent meer werden verkocht. Ook landen als Japan en Zuid-Korea vertonen hetzelfde beeld.