Het Europese marktaandeel is daarmee gezakt tot 0,8 procent waarmee Honda nu een niche-merk is geworden. De slechte verkopen hebben er ook toe geleid dat Honda in de afgelopen drie maanden, het eerste kwartaal van het Japanse boekjaar, de operationele winst vergeleken met een jaar eerder 16 procent lager uit zag komen op omgerekend bijna 2,13 miljard euro. Honda verwacht over het hele lopende boekjaar tot eind maart 2020 nu 5,11 miljoen auto’s te kunnen verkopen terwijl het eerder nog mikte op 5,16 miljoen. Vorig jaar kwam Honda wereldwijd nog altijd op 5,323 miljoen exemplaren uit. Daarnaast verkoopt Honda ook nog zo’n 20 miljoen motoren per jaar. Het Japanse autobedrijf blijft wel bij de verwachting dat de operationele winst over 2019/20 zes procent hoger uit zal kunnen komen dan in het voorafgaande boekjaar.