Over de eerste acht maanden staat de Duitse automarkt met 2.495.600 nieuwe kentekens op een plusje van één procent, meldt het Verband der Automobilindustrie VDA.

“De Duitse automarkt kon opnieuw een hoog niveau bereiken. Dit is ook het op één na hoogste aantal dat ooit in augustus is genoteerd,” aldus het VDA. De binnenlandse autofabrikanten konden in augustus 217.100 auto’s afleveren, één procent meer dan een jaar eerder, terwijl buitenlandse collega’s met 96.700 stuks vier procent moesten inleveren.

De Duitse fabrieken lieten al met al 313.200 auto’s van de band rollen, iets meer dan in augustus 2018. De productie over de eerste acht maanden komt met 3.160.400 stuks echter elf procent lager uit. Dat heeft vooral te maken met het fors terugvallen van de export van in Duitsland gebouwde auto’s. Daarvan gingen er de afgelopen maand 234.300 over de grens, zes procent minder op jaarbasis, terwijl de export over de periode tot eind augustus met 2.373.000 stuks 14 procent is ingezakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding