Duitse automarkt houdt goed stand

De Duitse automarkt heeft de afgelopen maand augustus aanzienlijk beter stand gehouden dan die in de meeste omringende landen. In totaal werden er 313.800 nieuwe personenwagens op een Duits kenteken gezet, dat is slechts één procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar.

Over de eerste acht maanden staat de Duitse automarkt met 2.495.600 nieuwe kentekens op een plusje van één procent, meldt het Verband der Automobilindustrie VDA.

“De Duitse automarkt kon opnieuw een hoog niveau bereiken. Dit is ook het op één na hoogste aantal dat ooit in augustus is genoteerd,” aldus het VDA. De binnenlandse autofabrikanten konden in augustus 217.100 auto’s afleveren, één procent meer dan een jaar eerder, terwijl buitenlandse collega’s met 96.700 stuks vier procent moesten inleveren.

De Duitse fabrieken lieten al met al 313.200 auto’s van de band rollen, iets meer dan in augustus 2018. De productie over de eerste acht maanden komt met 3.160.400 stuks echter elf procent lager uit. Dat heeft vooral te maken met het fors terugvallen van de export van in Duitsland gebouwde auto’s. Daarvan gingen er de afgelopen maand 234.300 over de grens, zes procent minder op jaarbasis, terwijl de export over de periode tot eind augustus met 2.373.000 stuks 14 procent is ingezakt.

Duitse automarkt houdt goed stand - Automobielmanagement.nl

Duitse automarkt houdt goed stand

De Duitse automarkt heeft de afgelopen maand augustus aanzienlijk beter stand gehouden dan die in de meeste omringende landen. In totaal werden er 313.800 nieuwe personenwagens op een Duits kenteken gezet, dat is slechts één procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar.

Over de eerste acht maanden staat de Duitse automarkt met 2.495.600 nieuwe kentekens op een plusje van één procent, meldt het Verband der Automobilindustrie VDA.

“De Duitse automarkt kon opnieuw een hoog niveau bereiken. Dit is ook het op één na hoogste aantal dat ooit in augustus is genoteerd,” aldus het VDA. De binnenlandse autofabrikanten konden in augustus 217.100 auto’s afleveren, één procent meer dan een jaar eerder, terwijl buitenlandse collega’s met 96.700 stuks vier procent moesten inleveren.

De Duitse fabrieken lieten al met al 313.200 auto’s van de band rollen, iets meer dan in augustus 2018. De productie over de eerste acht maanden komt met 3.160.400 stuks echter elf procent lager uit. Dat heeft vooral te maken met het fors terugvallen van de export van in Duitsland gebouwde auto’s. Daarvan gingen er de afgelopen maand 234.300 over de grens, zes procent minder op jaarbasis, terwijl de export over de periode tot eind augustus met 2.373.000 stuks 14 procent is ingezakt.