Daarnaast rijden er ook nog een goede 110.000 hybride auto’s met een Belgische eigenaar. Het totale Belgische wagenpark was 0,6 procent groter dan in augustus 2018 waarmee de groei van het aantal personenauto’s nog maar de helft bedraagt van vorige jaren. De toename loopt wel aardig parallel met de groei van de bevolking bij onze zuiderburen.

Dat staat in een overzicht van Statbel, het Belgische CBS. Belangrijkste vaststelling: het aandeel diesel daalt in België nog sneller dan in veel andere Europese landen. Het aantal dieselauto’s stond per 1 augustus op 3.005.928, een aandeel van nog net 51 procent. Vijf jaar geleden telde België nog ruim 450.000 dieselwagens meer, vorig jaar zomer was dat echter al gedaald tot onder de 3,2 miljoen. Aan de andere kant is het aantal benzine-auto’s sinds 2015 met 618.000 toegenomen naar ruim 2,7 miljoen. De conclusie lijkt gerechtvaardigd dat benzine volgend jaar zomer bij de Belgen belangrijker zal zijn als autobrandstof dan diesel. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding