Tesla ziet omzet in ons land met 55 procent stijgen over Q3

Tesla heeft in het derde kwartaal in ons land een omzet gedraaid van 427 miljoen dollar. Dat is 153 miljoen ofwel ruim 55 procent meer dan in dezelfde periode in 2018. Over de eerste negen maanden van dit jaar komt de Nederlandse omzet van Tesla uit op 788 miljoen euro vergeleken met 626 miljoen vorig jaar.

Ons land is daarmee de derde nationale markt voor Tesla, na de Verenigde Staten en China. Noorwegen kwam in het afgelopen kwartaal pas op de vierde plaats met een omzet van 253 miljoen dollar.

Die cijfers staan in de gedetailleerde kwartaaldocumenten die Tesla heeft ingeleverd bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Daaruit blijkt ook dat de EV-bouwer het de afgelopen maanden in de VS zelf aardig heeft laten versloffen. Kwam de Amerikaanse omzet in het derde kwartaal van vorig jaar nog uit op 5,133 miljard dollar, dit jaar is dat gekelderd naar bijna 3,13 miljard. In China, waar de laatste tijd veel Model 3’s naar toe zijn gestuurd, kwam de kwartaalomzet uit op 669 miljoen dollar tegen 409 miljoen een jaar geleden. Dat vertegenwoordigt een sprong met 64 procent. Duidelijk blijkt verder dat de geografische spreiding die Tesla nastreeft succes heeft. De kwartaalomzet in de categorie ‘overige landen’ kwam uit op bijna 1,83 miljard dollar terwijl dat vorig jaar in die periode nog maar 784 miljoen bedroeg.

Ontslagen medewerkers

Tesla onthult verder dat het 50 miljoen dollar kwijt is geweest aan ontslagen medewerkers en het sluiten van een aantal ‘winkels’. Het bedrijf vermeldt tevens dat het zoeken van een locatie voor een gigafactory Europe in het laatste stadium zit. In die fabriek wil Tesla zowel Model 3 als de nieuwe Model Y gaan bouwen. Algemeen wordt aangenomen dat de keus zal vallen op een locatie in het westen van Duitsland.

Lees ook: Tesla weer autofabrikant nr.1 op Wall Street

Lees ook: Tesla verrast met eerste winst van het jaar

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla ziet omzet in ons land met 55 procent stijgen over Q3 - Automobielmanagement.nl

Tesla ziet omzet in ons land met 55 procent stijgen over Q3

Tesla heeft in het derde kwartaal in ons land een omzet gedraaid van 427 miljoen dollar. Dat is 153 miljoen ofwel ruim 55 procent meer dan in dezelfde periode in 2018. Over de eerste negen maanden van dit jaar komt de Nederlandse omzet van Tesla uit op 788 miljoen euro vergeleken met 626 miljoen vorig jaar.

Ons land is daarmee de derde nationale markt voor Tesla, na de Verenigde Staten en China. Noorwegen kwam in het afgelopen kwartaal pas op de vierde plaats met een omzet van 253 miljoen dollar.

Die cijfers staan in de gedetailleerde kwartaaldocumenten die Tesla heeft ingeleverd bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Daaruit blijkt ook dat de EV-bouwer het de afgelopen maanden in de VS zelf aardig heeft laten versloffen. Kwam de Amerikaanse omzet in het derde kwartaal van vorig jaar nog uit op 5,133 miljard dollar, dit jaar is dat gekelderd naar bijna 3,13 miljard. In China, waar de laatste tijd veel Model 3’s naar toe zijn gestuurd, kwam de kwartaalomzet uit op 669 miljoen dollar tegen 409 miljoen een jaar geleden. Dat vertegenwoordigt een sprong met 64 procent. Duidelijk blijkt verder dat de geografische spreiding die Tesla nastreeft succes heeft. De kwartaalomzet in de categorie ‘overige landen’ kwam uit op bijna 1,83 miljard dollar terwijl dat vorig jaar in die periode nog maar 784 miljoen bedroeg.

Ontslagen medewerkers

Tesla onthult verder dat het 50 miljoen dollar kwijt is geweest aan ontslagen medewerkers en het sluiten van een aantal ‘winkels’. Het bedrijf vermeldt tevens dat het zoeken van een locatie voor een gigafactory Europe in het laatste stadium zit. In die fabriek wil Tesla zowel Model 3 als de nieuwe Model Y gaan bouwen. Algemeen wordt aangenomen dat de keus zal vallen op een locatie in het westen van Duitsland.

Lees ook: Tesla weer autofabrikant nr.1 op Wall Street

Lees ook: Tesla verrast met eerste winst van het jaar

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding