Maar in België, waar relatief veel zakenauto’s rondrijden, zijn personenauto’s gemiddeld 7,9 jaar oud terwijl Luxemburg met 6,4 jaar zelfs de jongste vloot van heel Europa heeft. Dat blijkt uit gegevens van de Europese autokoepel Acea. Oude auto’s rijden vooral rond in Spanje en Portugal met een gemiddelde leeftijd van resp. 12 en bijna 13 jaar. In Oost-Europa is de situatie erger, met Hongarije en Estland met ruim 16 jaar terwijl in Polen auto’s gemiddeld 20 jaar oud zijn. Ook Finland scoort op dit punt laag want daar rijden personenauto’s bijna 12 jaar rond.

Ook bij bestelwagens scoort Nederland slecht. Die zijn in ons land gemiddeld 8,9 jaar oud terwijl dat bij de Belgen op 8,2 en bij de Duitsers op 7,9 jaar ligt. Hier staat Portugal op 14,3 jaar, ligt de gemiddelde leeftijd in Polen op 16,4 jaar maar rijden er in Griekenland de oudste bestelwagens rond met een gemiddelde van 17,3 jaar.