Nederland heeft oudste autovloot Noordwest-Europa

In Nederland ligt de gemiddelde ‘leeftijd’ van personenauto’s op tien jaar rond. De vaderlandse autovloot is daarmee de oudste in heel Noordwest-Europa. Duitsland en Frankrijk komen in de buurt met resp. 9,4 jaar en 9,3 jaar terwijl auto’s bij de Britten gemiddeld 8,5 jaar rondrijden.

Maar in België, waar relatief veel zakenauto’s rondrijden, zijn personenauto’s gemiddeld 7,9 jaar oud terwijl Luxemburg met 6,4 jaar zelfs de jongste vloot van heel Europa heeft. Dat blijkt uit gegevens van de Europese autokoepel Acea. Oude auto’s rijden vooral rond in Spanje en Portugal met een gemiddelde leeftijd van resp. 12 en bijna 13 jaar. In Oost-Europa is de situatie erger, met Hongarije en Estland met ruim 16 jaar terwijl in Polen auto’s gemiddeld 20 jaar oud zijn. Ook Finland scoort op dit punt laag want daar rijden personenauto’s bijna 12 jaar rond.

Ook bij bestelwagens scoort Nederland slecht. Die zijn in ons land gemiddeld 8,9 jaar oud terwijl dat bij de Belgen op 8,2 en bij de Duitsers op 7,9 jaar ligt. Hier staat Portugal op 14,3 jaar, ligt de gemiddelde leeftijd in Polen op 16,4 jaar maar rijden er in Griekenland de oudste bestelwagens rond met een gemiddelde van 17,3 jaar.

https://twitter.com/ACEA_eu/status/1196415017308082177

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Volgens mij kennen ze in Belgie en Luxemburg geen BPM op aanschaf. Dat maakt het al een stuk eenvoudiger om eerder een nieuwe auto te kopen. Appels en peren! Of zie ik dat nu zo verkeerd?

Geplaatst door: Albert Bos op

ik heb hier vd week al een punt over gemaakt. Er veranderd gewoon – niets – in Ons Nederland ! zolang linkse radicalen via achterdeurtjes politiek,( Brussel-EU ), worden aangestuurd !!en teveel macht hebben in deze on-democratie, wIè, oh wat is dan democratie nog? Ieder,(weldenkend, normaal werkend, nuchter) mens wil het anders, maar het gebeurd nooit!

Geplaatst door: JP op
Nederland heeft oudste autovloot Noordwest-Europa - Automobielmanagement.nl

Nederland heeft oudste autovloot Noordwest-Europa

In Nederland ligt de gemiddelde ‘leeftijd’ van personenauto’s op tien jaar rond. De vaderlandse autovloot is daarmee de oudste in heel Noordwest-Europa. Duitsland en Frankrijk komen in de buurt met resp. 9,4 jaar en 9,3 jaar terwijl auto’s bij de Britten gemiddeld 8,5 jaar rondrijden.

Maar in België, waar relatief veel zakenauto’s rondrijden, zijn personenauto’s gemiddeld 7,9 jaar oud terwijl Luxemburg met 6,4 jaar zelfs de jongste vloot van heel Europa heeft. Dat blijkt uit gegevens van de Europese autokoepel Acea. Oude auto’s rijden vooral rond in Spanje en Portugal met een gemiddelde leeftijd van resp. 12 en bijna 13 jaar. In Oost-Europa is de situatie erger, met Hongarije en Estland met ruim 16 jaar terwijl in Polen auto’s gemiddeld 20 jaar oud zijn. Ook Finland scoort op dit punt laag want daar rijden personenauto’s bijna 12 jaar rond.

Ook bij bestelwagens scoort Nederland slecht. Die zijn in ons land gemiddeld 8,9 jaar oud terwijl dat bij de Belgen op 8,2 en bij de Duitsers op 7,9 jaar ligt. Hier staat Portugal op 14,3 jaar, ligt de gemiddelde leeftijd in Polen op 16,4 jaar maar rijden er in Griekenland de oudste bestelwagens rond met een gemiddelde van 17,3 jaar.

https://twitter.com/ACEA_eu/status/1196415017308082177

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Volgens mij kennen ze in Belgie en Luxemburg geen BPM op aanschaf. Dat maakt het al een stuk eenvoudiger om eerder een nieuwe auto te kopen. Appels en peren! Of zie ik dat nu zo verkeerd?

Geplaatst door: Albert Bos op

ik heb hier vd week al een punt over gemaakt. Er veranderd gewoon – niets – in Ons Nederland ! zolang linkse radicalen via achterdeurtjes politiek,( Brussel-EU ), worden aangestuurd !!en teveel macht hebben in deze on-democratie, wIè, oh wat is dan democratie nog? Ieder,(weldenkend, normaal werkend, nuchter) mens wil het anders, maar het gebeurd nooit!

Geplaatst door: JP op