België deed het daarmee echter weer wat beter dan het zuidelijke buurland Frankrijk want daar namen de autoverkopen maar met 0,7 procent toe.

Min over ’t jaar

Over de eerste elf maanden van dit jaar staat de Belgische automarkt met 516.536 geregistreerde nieuwe personenauto’s nog altijd op een min van 1,9 procent. Autofederatie Febiac meldt wel dat de autoverkopen nu drie maanden achter elkaar hoger zijn uitgekomen dan vorig jaar. De autobond waagt zich echter niet aan een voorspelling of heel 2019 net positief uit zal komen.

Bestelwagens

Aan lichte bestelwagens tot 3,5 ton werden er de afgelopen maand bij de Belgen 6.031 verkocht, dat is bijna vijf procent minder vergeleken met november 2018. Over de periode januari tot en met november staat dit segment nog wel op een toename van 2,3 procent. De markt voor zwaardere vrachtwagens zit in België echter duidelijk in het slop. In de categorie 3,5 tot 16 ton werden 39 procent minder eenheden verkocht, in het nog zwaardere segment bleef de daling nog beperkt tot zes procent. Febiac spreekt hier dan ook van een delicate marktsituatie.