Europese occasionprijzen gemiddeld 886 euro gestegen in 2019

De automotive branche is volop in ontwikkeling en ook occasions blijven populair. Uit de Europese* data van verkoopsite AutoScout24 blijkt dat de gemiddelde occasionprijs in 2019 met gemiddeld 886 euro is gestegen ten opzichte van 2018. 

Europese occasionprijzen gemiddeld 886 euro gestegen in 2019

Dit zijn de gemiddelde prijzen van de zeven Europese landen in 2019 en 2018:

Country manager Rachel Gómez y Maseland licht toe: “De vraag naar occasions is hoger dan ooit, waardoor de prijzen opnieuw gestegen zijn. De occasionverkopen zijn afgelopen jaar zelfs naar een recordhoogte gestegen. In 2018 zagen we op onze website een prijsstijging van zeven procent, afgelopen jaar was dat ruim zes procent. Wat opvalt is dat de gemiddelde prijs van een tweedehandsauto in België en Oostenrijk het sterkst toegenomen is, maar dat de gemiddelde occasionprijs in deze landen niet het hoogste is. Gemiddeld wordt er in Frankrijk en Duitsland het meeste geld gevraagd voor een tweedehandsauto.”

Relatief nieuwe auto duurste in Nederland

In vergelijking met andere Europese landen* kost een relatief nieuwe auto (0-1 jaar oud) het meest in Nederland, namelijk 35.193 euro, terwijl deze in Spanje gemiddeld 28.630 euro kost. Daarentegen staat een oldtimer (ouder dan dertig jaar) in Nederland juist aanzienlijk voor minder geld te koop (gemiddeld 15.784) dan in Frankrijk, waar gemiddeld 34.503 euro voor een klassieke auto wordt gevraagd. Wie op zoek is naar een youngtimer (20-30 jaar oud) kan het beste zijn slag slaan in Nederland, want daar ligt de gemiddelde verkoopprijs het laagst met 5.910 euro.

Dit is de gemiddelde occasionprijs per leeftijdssegment in de zeven Europese landen in 2019:

*Berekeningen zijn gebaseerd op twee miljoen gebruikte auto’s van de AutoScout24 database in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk en Spanje. Dit is inclusief plaatsingen die niet ouder dan 18 weken zijn met prijzen tot 250.000 euro. De leeftijd van de auto’s is ongelimiteerd.

Europese occasionprijzen gemiddeld 886 euro gestegen in 2019 - Automobielmanagement.nl

Europese occasionprijzen gemiddeld 886 euro gestegen in 2019

De automotive branche is volop in ontwikkeling en ook occasions blijven populair. Uit de Europese* data van verkoopsite AutoScout24 blijkt dat de gemiddelde occasionprijs in 2019 met gemiddeld 886 euro is gestegen ten opzichte van 2018. 

Europese occasionprijzen gemiddeld 886 euro gestegen in 2019

Dit zijn de gemiddelde prijzen van de zeven Europese landen in 2019 en 2018:

Country manager Rachel Gómez y Maseland licht toe: “De vraag naar occasions is hoger dan ooit, waardoor de prijzen opnieuw gestegen zijn. De occasionverkopen zijn afgelopen jaar zelfs naar een recordhoogte gestegen. In 2018 zagen we op onze website een prijsstijging van zeven procent, afgelopen jaar was dat ruim zes procent. Wat opvalt is dat de gemiddelde prijs van een tweedehandsauto in België en Oostenrijk het sterkst toegenomen is, maar dat de gemiddelde occasionprijs in deze landen niet het hoogste is. Gemiddeld wordt er in Frankrijk en Duitsland het meeste geld gevraagd voor een tweedehandsauto.”

Relatief nieuwe auto duurste in Nederland

In vergelijking met andere Europese landen* kost een relatief nieuwe auto (0-1 jaar oud) het meest in Nederland, namelijk 35.193 euro, terwijl deze in Spanje gemiddeld 28.630 euro kost. Daarentegen staat een oldtimer (ouder dan dertig jaar) in Nederland juist aanzienlijk voor minder geld te koop (gemiddeld 15.784) dan in Frankrijk, waar gemiddeld 34.503 euro voor een klassieke auto wordt gevraagd. Wie op zoek is naar een youngtimer (20-30 jaar oud) kan het beste zijn slag slaan in Nederland, want daar ligt de gemiddelde verkoopprijs het laagst met 5.910 euro.

Dit is de gemiddelde occasionprijs per leeftijdssegment in de zeven Europese landen in 2019:

*Berekeningen zijn gebaseerd op twee miljoen gebruikte auto’s van de AutoScout24 database in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk en Spanje. Dit is inclusief plaatsingen die niet ouder dan 18 weken zijn met prijzen tot 250.000 euro. De leeftijd van de auto’s is ongelimiteerd.