Tesla viert productie miljoenste auto

Tesla heeft woensdag de miljoenste auto in haar bestaan gebouwd. De rode Model Y rolde van de band in Fremont, Californië, waar het heugelijke feit werd gevierd door een groot deel van de werknemers. CEO Elon Musk tweette de mijlpaal met een foto van het hele team en de auto.

Tesla viert productie één miljoenste auto

Tesla is uiteraard niet de eerste autobouwer die de één miljoen haalt – de Volkswagen Groep bouwt er tien keer zo veel in één jaar – maar wel de eerste die dat aantal haalt met puur elektrische personenauto’s met een groter bereik. BMW kwam eind vorig jaar net aan de half miljoen terwijl Nissan vorige zomer al blij was met de 400.000e Leaf. Ergens in 2019 ging Tesla ook het Chinese BYD voorbij als grootste fabrikant van EV’s in de wereld.

Tesla heeft er 12 jaar over gedaan om die mijlpaal te bereiken. Het in 2003 opgerichte bedrijf kwam vijf jaar later met de eerste auto, de Roadster, op de markt. Het volgende miljoen zou echter binnen een jaar of twee gehaald kunnen worden. Tesla c.q. Musk gaat er immers van uit dit jaar zeker 500.000 auto’s af te leveren terwijl dat aantal volgend jaar nog een stuk hoger zou moeten liggen. Dat is vooral mogelijk omdat het inmiddels over twee fabrieken beschikt, die in de VS en één in Shanghai die eind 2019 is gaan draaien en een capaciteit heeft van 150.000 stuks. Volgend jaar zou, als alles goed gaat, ook de Europese fabriek in Berlijn in bedrijf moeten komen. Bovendien zal het vierde model, de Model Y, binnenkort op de markt verschijnen wat de verkoopcijfers ook weer een ‘boost’ kan geven.

Tesla viert productie miljoenste auto - Automobielmanagement.nl

Tesla viert productie miljoenste auto

Tesla heeft woensdag de miljoenste auto in haar bestaan gebouwd. De rode Model Y rolde van de band in Fremont, Californië, waar het heugelijke feit werd gevierd door een groot deel van de werknemers. CEO Elon Musk tweette de mijlpaal met een foto van het hele team en de auto.

Tesla viert productie één miljoenste auto

Tesla is uiteraard niet de eerste autobouwer die de één miljoen haalt – de Volkswagen Groep bouwt er tien keer zo veel in één jaar – maar wel de eerste die dat aantal haalt met puur elektrische personenauto’s met een groter bereik. BMW kwam eind vorig jaar net aan de half miljoen terwijl Nissan vorige zomer al blij was met de 400.000e Leaf. Ergens in 2019 ging Tesla ook het Chinese BYD voorbij als grootste fabrikant van EV’s in de wereld.

Tesla heeft er 12 jaar over gedaan om die mijlpaal te bereiken. Het in 2003 opgerichte bedrijf kwam vijf jaar later met de eerste auto, de Roadster, op de markt. Het volgende miljoen zou echter binnen een jaar of twee gehaald kunnen worden. Tesla c.q. Musk gaat er immers van uit dit jaar zeker 500.000 auto’s af te leveren terwijl dat aantal volgend jaar nog een stuk hoger zou moeten liggen. Dat is vooral mogelijk omdat het inmiddels over twee fabrieken beschikt, die in de VS en één in Shanghai die eind 2019 is gaan draaien en een capaciteit heeft van 150.000 stuks. Volgend jaar zou, als alles goed gaat, ook de Europese fabriek in Berlijn in bedrijf moeten komen. Bovendien zal het vierde model, de Model Y, binnenkort op de markt verschijnen wat de verkoopcijfers ook weer een ‘boost’ kan geven.