Het onderzoek dat iedere tien dagen een update krijgt neemt ook de gevolgen van de occasion afzet voor de dealers, rentals, banken, leasemaatschappijen en fabrikanten mee.

Scenario’s

Het onderzoek van Indicata kijkt welke remarketing mogelijkheden er voor de verschillende segmenten zijn te hanteren. De onderzoekers schetsen drie scenario’s hoe de effecten van het virus op de occasionmarkt zal inwerken; een best, een slecht en een gemiddeld verloop.

Frank Tanke, landenmanager Autorola Nederland:  “voor wat betreft onze veilingen en prijzen zien we dat de prijzen onder druk staan. Veel kopers kopen om een koopje te scoren. En het verbaast ons enigszins dat de business toch nog redelijk blijft doorlopen. Landen zoals Denemarken, België en Frankrijk die “dicht” zijn kopen toch nog steeds auto’s. Wij kunnen nog steeds auto’s kwijt”.

Het onderzoek is gratis te downloaden