Naast de feestelijke uitreiking van de Zakenauto van het Jaar en de Beste Nieuwkomer, is er dit jaar veel aandacht voor de inhoud. We gaan uitgebreid in op de conclusies van het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek, samen met partners NS, RET, VNA en RDC. Onderzoeker Eric Vousten van VMS | Insight presenteert de eerste resultaten uit het NZMO.

Ook staan er tal van interviews en presentaties op het programma. Zo spreken de oprichters van GO Sharing, een deelconcept dat steeds meer voet aan de grond begint te krijgen en dat zich volledig richt op elektrisch vervoer. Wat kunnen we leren van hun visie op mobiliteit? Hoe bereiken zij met name jongeren? En welke kansen biedt dit voor invulling van zakelijke kilometers?

Opkomst betaalbare EV’s

Daarnaast gaan we dieper in op de ontwikkeling van elektrisch rijden in Nederland met Machiel Bode, sectorbankier bij ING Bank. Wat betekent de opkomst van betaalbare EV’s voor elektrisch rijden in ons land? Tenslotte ruimen we veel tijd in voor interviews met de award-winnaars. Hoe spelen zij in op het sterk veranderende mobiliteitslandschap? Welke lessen geven zij ons mee?

Zakenauto van het jaar

Kanshebbers voor de titel Zakenauto van het Jaar 2022 dit jaar zijn de Ford Focus, Hyundai Kona, Kia Niro, Opel Corsa, Peugeot 208, Peugeot 2008, Polestar 2, Skoda Octavia, Volkswagen ID.3 en de Volvo XC40. Tijdens de importeursdag eind juni kregen de importeurs van de betreffende tien modellen al de gelegenheid om de juryleden te overtuigen. Welk model treedt in de voetsporen van de Tesla Model 3 die vorig jaar de prestigieuze award won?

Beste Nieuwkomer

Vorig jaar ging de titel Beste Nieuwkomer naar de Volkswagen Golf 8. Maar welk model sleept de prijs dit jaar in de wacht?

Uitnodiging voor AM Driving Business Awards

De genodigden bestaan uit directies en hogere management van bedrijven in de automotivesector – importeurs, leasemaatschappijen, verzekeraars, relevante dienstverleners, toeleveranciers – alsmede fleet- en mobiliteitsmanagers. Wie tot deze doelgroep behoort, ontvangt automatisch een persoonlijke uitnodiging met registratielink. Meer informatie is te vinden op de website https://events.automobielmanagement.nl/am-driving-business-awards-2021/

Lees ook:
Zakenauto van het Jaar: top 10 presenteert zich aan jury tijdens importeursdag