De aanbieder van deelmobiliteit biedt elektrisch deelvervoer als nieuwe, flexibele manier van reizen via één app. Het aanbieden van deelvervoer voor iedereen staat bovenaan de lijst. Minder files, geen parkeerproblemen, geen onnodige kosten en bovenal, minder uitstoot. Van bezit naar gebruik van een voertuig, ongeacht of dat op twee of op vier wielen is.

Vier van de tien scooterritten zijn volgens Pouwels een vervanging van een autorit. “Dat is al een flinke winst. Voor veel korte afstanden heb je de auto eigenlijk helemaal niet nodig. Maar je moet wel een alternatief hebben. Dat bieden wij met onze elektrische scooters.”

Elektrische MINI’s

Ook elektrische deelauto’s in de felgroene GO Sharing-kleuren zijn er inmiddels. In eerste instantie is gekozen voor de volledig elektrische MINI. “In tegenstelling tot concurrenten van ons die zich alleen op scooters richten, willen wij zoveel mogelijk verschillende vormen van mobiliteit aanbieden. Nederland is perfect geschikt voor elektrische auto’s. De afstanden zijn relatief beperkt en de laadfaciliteiten goed. We waren op zoek naar een goed en gaaf product. De MINI is compact, maar toch ook geschikt voor langere afstanden. En dit model heeft een goede en dynamische uitstraling. Die aspecten gaven uiteindelijk de doorslag.”

De elektrische MINI’s worden aan de rand van steden geparkeerd, zodat ze onderdeel worden van de reis tussen steden. “Je wilt liever niet met de auto de stad in. Dat zorgt voor meer drukte in de steden, voor parkeerkosten en parkeerproblemen. Dat voorkom je door buiten de ring te blijven. Vanaf hubs kunnen gebruikers een e-bike, een scooter of het openbaar vervoer pakken om verder de stad in te gaan. De MINI laten ze dan weer achter.” GO Sharing maakte onlangs bekend een samenwerking aan te met Q-Park

Mobility as a Service

Ziet Pouwels ook kansen voor het aanbieden van vervoer voor de zakelijke reiziger? “Absoluut. Het aantal kilometers neemt af, thuiswerken zal blijven en de auto van de zaak is misschien niet meer vanzelfsprekend. Je kunt je mobiliteitsbudget natuurlijk ook inzetten bij ons. Meer flexibiliteit dan je gewend bent. Eventueel tegen een vooraf bepaald bedrag. Afhankelijk van waar je naartoe moet, pak je een elektrische deelauto, een scooter (25 of 45 km/u) of een e-bike. Ik geloof echt in MaaS, Mobility as a Service. In één app kun je perfect vergelijken hoe lang het duurt om van A naar B te komen, wat het kost en wat de verschillen zijn tussen auto, scooter, fiets of OV. Dat is in mijn ogen echt de toekomst.”

De uitreiking van de AM Driving Business Awards – met de verkiezing van Zakenauto van het Jaar 2022 en Beste Nieuwkomer 2022 – vindt plaats op woensdag 6 oktober van 14:00 tot 19:00 uur. Locatie is het sfeervolle Kasteel De Vanenburg in Putten. Vanaf hier wordt bovendien een livestream opgezet voor kijkers thuis. De DBA is al sinds jaar en dag hét branchefeest voor directie en management uit de wereld van fleet & lease, auto-importeurs, dealer(holding)s, verzekeraars en toeleveranciers. Meer informatie over het programma mogelijkheden tot inschrijven zijn te vinden op de website van het evenement.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding