De meeste gebruikers van deelmobiliteit kiezen voor een vervoermiddel van NS. Daarnaast zijn GO Sharing, Uber, Snappcar en Felyx belangrijke spelers in deze markt. De top tien bestaat verder uit Greenwheels, ANWB, MyWheels, Check en Mobike.

Kostenbesparing

De meest genoemde reden voor het gebruik van deelmobiliteit is kostenbesparing (59 procent). Daarna worden duurzaamheid (49 procent) en de hoge aanschafkosten van vervoermiddelen (26 procent) het vaakst als drijfveer benoemd. Ook worden vrijheid (10 procent), geen ruimte voor het stallen van een eigen vervoermiddel (7 procent), ruimtebesparing (6 procent) en gemak (5 procent) genoemd.

Jongeren

Jongeren zijn het meest geïnteresseerd in deelmobiliteit. Zo is een derde van de 18 tot 34-jarigen van plan een deelauto te gebruiken, ten opzichte van 18 procent van de 35-plussers. Daarnaast heeft 26 procent van de jongeren interesse in een deelfiets en zou 26 procent een deelscooter gebruiken. Voor de 35-plussers zijn deze percentages respectievelijk 11 procent en 10 procent.

Lees ook:
Meerderheid Nederlanders wil belasting op autogebruik

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding