Greenwheels vervangt benzine- en dieselauto’s door elektrische modellen

De deelauto’s van Greenwheels met een verbrandingsmotor worden de komende drie jaar versneld vervangen door elektrische modellen. Greenwheels heeft op dit moment 2.300 deelauto’s rijden in 135 gemeenten in Nederland. Daarvan is 10 procent volledig elektrisch. De volgende 500 elektrische auto’s zijn al besteld.

De huidige rood-witte stadsauto’s (Volkswagen up!, Golf Variant en Caddy) gaan uit het stadsbeeld verdwijnen. Daarvoor in de plaats komen stekkerauto’s als de Volkswagen ID. modellen. “Greenwheels wil als aanjager van duurzame stadsmobiliteit blijven fungeren. Dit betekent dat we de lat voor onszelf hoog moeten leggen, bijvoorbeeld met het versneld elektrificeren van de vloot,” zegt algemeen directeur Andrew Berkhout.

Uitbreiden

Het aantal autodelers steeg volgens Greenwheels in 2021 met 20 procent, in lijn met voorgaande jaren. Het deelautobedrijf gaat de vloot tegelijkertijd uitbreiden om te voldoen aan de groeiende vraag. In samenspraak met lokale overheden worden de bestaande parkeerplekken uitgebreid met laadpalen en waar nodig worden extra locaties gerealiseerd. “Met elektrische auto’s, zeker in combinatie met snelladen, kunnen gebruikers met gemak afstanden van honderden kilometers per dag afleggen,” aldus Berkhout.

Lees ook:
Greenwheels: 20 procent meer nieuwe gebruikers

Greenwheels vervangt benzine- en dieselauto’s door elektrische modellen - Automobielmanagement.nl

Greenwheels vervangt benzine- en dieselauto’s door elektrische modellen

De deelauto’s van Greenwheels met een verbrandingsmotor worden de komende drie jaar versneld vervangen door elektrische modellen. Greenwheels heeft op dit moment 2.300 deelauto’s rijden in 135 gemeenten in Nederland. Daarvan is 10 procent volledig elektrisch. De volgende 500 elektrische auto’s zijn al besteld.

De huidige rood-witte stadsauto’s (Volkswagen up!, Golf Variant en Caddy) gaan uit het stadsbeeld verdwijnen. Daarvoor in de plaats komen stekkerauto’s als de Volkswagen ID. modellen. “Greenwheels wil als aanjager van duurzame stadsmobiliteit blijven fungeren. Dit betekent dat we de lat voor onszelf hoog moeten leggen, bijvoorbeeld met het versneld elektrificeren van de vloot,” zegt algemeen directeur Andrew Berkhout.

Uitbreiden

Het aantal autodelers steeg volgens Greenwheels in 2021 met 20 procent, in lijn met voorgaande jaren. Het deelautobedrijf gaat de vloot tegelijkertijd uitbreiden om te voldoen aan de groeiende vraag. In samenspraak met lokale overheden worden de bestaande parkeerplekken uitgebreid met laadpalen en waar nodig worden extra locaties gerealiseerd. “Met elektrische auto’s, zeker in combinatie met snelladen, kunnen gebruikers met gemak afstanden van honderden kilometers per dag afleggen,” aldus Berkhout.

Lees ook:
Greenwheels: 20 procent meer nieuwe gebruikers