Investeringen, zoals in een nieuwe lakstraat in het Belgische Westerlo, worden opgeschort. Het Eindhovens Dagblad tekende dit op uit de mond van DAF-topman Aad Goudriaan, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomsten in de fabrieken in Eindhoven en Westerlo.
De productie bij DAF ligt nu op honderd trucks per dag. Vier maanden geleden waren dat er nog 245. DAF heeft de voorraad van bijna 13,5 duizend  trucks, die in oktober bij de dealers stond, inmiddels weten terug te brengen tot rond de tienduizend. Een gebruikelijke voorraad is zo’n zevenduizend stuks. Topman Goudriaan hoopt dat de productie in juli, als de werktijdverkorting voor drieduizend assemblagewerknemers in Eindhoven afloopt, weer kan worden opgevoerd tot 140 trucks per dag. Lukt dat niet, dan zal het bedrijf ingrijpend moeten reorganiseren.
Het is niet uitgesloten dat, als de verkoopcijfers verder terugzakken, alleen al in Eindhoven een hele productieploeg zijn baan kwijtraakt. DAF wil dat maar al te graag vermijden, vooral ook om te voorkomen dat als de markt weer aantrekt er een tekort aan productiewerknemers zal zijn.