De Tesla Model S wordt een volledig elektrische, vijfpersoons, multi-inzetbare sportsedan. Het bereik van de auto zal ongeveer 330 kilometer zijn en de verkoopprijs wordt geraamd op zestig duizend dollar in de VS. Dat meldt RTL Nieuws.

 

Gouverneur Arnold Schwarzenegger van Californië maakte in hoogst eigen persoon bekend dat de sedan gebouwd gaat worden in zijn staat. Hiermee komt de productielijn dichtbij het hoofdkantoor van Tesla in San Carlos te liggen. Oorspronkelijk zou de productie van de vierdeurs sedan plaatsvinden in Albuquerque, New Mexico, maar het bleek toch handiger te zijn om de productie plaats te laten vinden dicht bij de thuisbasis. De R&D-afdeling is gevestigd in het hoofdkantoor en ook de batterij voor de Tesla auto’s wordt gefabriceerd in Californië.

 

Tesla, bekend van zijn Roadster, heeft grootse plannen voor de toekomst. Ze’ev Drori, ceo van Tesla Motors: ‘Wij ontwikkelen een sedan zonder schadelijke uitstoot, geschikt voor massaproductie en met als doelgroep middenklasse gezinnen. Maar we zullen veel meer betaalbare auto’s gaan bouwen en alleen maar auto’s ontwikkelen zonder schadelijke uitstoot.’

 

De elektrische Roadster van Tesla komt ook naar Europa. De fabriek zegt de vraag in de VS nauwelijks aan te kunnen maar toch 250 stuks met Europese typegoedkeuring te reserveren voor de Europese markt in 2009. De prijs wordt 99 duizend euro (exclusief belasting). Je kunt online reserveren op http://www.teslamotors.com/eu.

Qua prestaties lijdt de roadster niet echt onder zijn elektrische motor. Hij haalt 200 km/u, trekt op naar 100 in 4 seconden en op een lading haalt hij 365 km.