Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft de faillissementen van Spyker N.V. en Spyker Automobielen B.V. vernietigd. De vennootschappen verkeren hierdoor opnieuw in surseance van betaling. Het hof acht het aannemelijk dat de surseance zal leiden tot een schuldeisersakkoord, nu hiervoor gelden beschikbaar zijn gesteld. Het hof oordeelt daarom dat een faillissement nu niet moet worden uitgesproken.

"This is not the end", sprak Spyker-topman Victor Muller strijdvaardig na de uitspraak van de rechtbank in december. Hij krijgt nu gelijk, want vlak na bankroetverklaring kwam het benodigde geld (4,3 miljoen euro) binnen waarmee een faillissement afgewend had kunnen worden. Met dat geld gaat Spyker in afgeslankte vorm verder.

Spyker wil fuseren met een Amerikaanse fabrikant van elektrische vliegtuigen. De techniek van die fabrikant kan toegepast worden in toekomstige Spykers, die daarmee dus een elektrische aandrijflijn krijgen. De eerste prioriteit is echter om het model B6 Venator productierijp te maken en op de markt te brengen.

Lees in onderstaande PDF over de zeven levens van Spyker, Victor -never surrender- Muller en een mogelijke toekomst die in het verschiet ligt.

 De zeven levens van Spyker.