HOEVELAKEN, 1 juni 2017 16:00

AVc: veel gestolen onderdelen gebruikt bij schadeherstel

Veel gestolen objecten uit auto’s, zoals airbags, navigatiesystemen, koplampen en velgen, worden gebruikt voor schadeherstel. Dit stelt de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc).

Er verdwijnen veel van deze onderdelen naar het buitenland. Maar de AVc is er van overtuigd dat een deel hier blijft en wordt geleverd aan ‘malafide' schadeherstelbedrijven. Vooral de merken Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Mercedes, BMW en Volvo zijn het slachtoffer van diefstal, waarbij de schade bijna altijd meer is dan alleen het object, aldus de AVc: "Dashboarden worden vernield of CANbus draden afgeknipt. Betere beveiliging bij dealerbedrijven zorgt ervoor dat het dievengilde hun werkgebied verlegt naar woonwijken en bedrijfsterreinen."

Volgens AVc berokkent een schadehersteller die willens en wetens gestolen onderdelen monteert schade: ‘Scherp inkopen' wil elke ondernemer, maar als de prijs te laag is dan klopt er iets niet. "Een schadehersteller die willens en wetens gestolen onderdelen monteert berokkent uw bedrijf schade. U kunt tenslotte qua prijs niet concurreren en dat kost u omzet."

Foto's:

AVc: veel gestolen onderdelen gebruikt bij schadeherstel

AVc: veel gestolen onderdelen gebruikt bij schadeherstel.

© Automobielmanagement.nl