Dat meldt het doorgaans goed ingelichte Duitse Manager Magazin. Volgens het magazine, dat over gedetailleerde informatie lijkt te beschikken, praat de Volkswagen Groep al met enkele grootaandeelhouders in Fiat over aankoop van hun belang. Daarbij gaat het met name om vertegenwoordigers van de families Agnelli en Elkann. Volgens Manager Magazin hebben de Italianen best interesse omdat ze zich dan op hun luxemerk Ferrari zouden kunnen concentreren. Het blad meldt verder dat de ideeën van beide partijen over een mogelijke overnameprijs nog erg uiteenlopen.
Omdat er op korte termijn geen akkoord in het verschiet lijkt te liggen, zou de topman van Fiat-Chrysler Sergio Marchionne ook nog altijd naar andere opties kijken om de slagkracht van zijn onderneming te versterken.

Fiat heeft donderdagmiddag per persbericht een officiële mededeling gedaan waarin staat dat ‘er geen gesprekken zijn geweest met Volkswagen over een mogelijke fusie’. Ook Volkswagen volgde met de mededeling dat er ‘op dit moment geen fusie- of acquisitieprojecten op de agenda staan’. Een woordvoerder in Wolfsburg verklaarde dat de VW Groep zich momenteel focust op het verhogen van de efficiëntie van het concern.

Verklaring Fiat, klik HIER.