Een eerste overnamepoging door Van Mossel ging op het laatste moment niet door maar de Nederlandse auto-onderneming heeft nog steeds belangstelling, heeft eigenaar Eric Berkhof verklaard tegenover de Belgische financiële krant De Tijd. "We bekijken de Belgische markt", aldus Berkhof die ook eigenaar is van de Belgische leasemaatschappijen DirectLease en J&T Autolease.

Alcopa is volgens De Tijd één van de bekendste familiebedrijven uit de Belgische autosector. Het garage-imperium Modis, dat in vrijwel alle automerken handelt, wordt daarbij als kroonjuweel en hoeksteen van het bedrijf betiteld. De holding haalde vorig jaar een omzet van bijna twee miljard euro waarvan een-derde uit de autotak kwam. Bij die garages werken in totaal ruim 900 mensen. De aanslepende onderhandelingen veroorzaken echter onzekerheid bij het personeel, aldus de Belgische krant.

Modis staat sinds vorig jaar onder leiding van Arnaud Dresse die daarvoor werkte bij D’Ieteren, de importeur en distributeur van de VW-merken en het grootste autobedrijf van Belgie. "Alcopa kan niet naast de enorme consolidatiegolf kijken die de jongste tijd over de Europese en Belgische garagemarkt rolt. Door de zware investeringen die nodig zijn om de vaak amper rendabele garages aan te passen aan de nieuwste technologieën kopen almaar meer rijke buitenlandse groepen garages op," concludeert De Tijd nog.