Autodelen, of car sharing, tussen particulieren is erg populair in de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk.  SnappCar laat in hoog tempo ook het Europese vasteland kennismaken met deze lucratieve en milieubewuste manier om met autobezit om te gaan. Victor van Tol, ceo van SnappCar: "We zien dat steeds meer mensen de behoefte hebben slimmer om te gaan met hun eigendommen. Ook met hun auto. Wij zorgen ervoor dat je op een betrouwbare en makkelijke manier geld kunt verdienen aan je auto, op momenten dat die stilstaat." SnappCar en Athlon Car Lease vonden elkaar in de gedachte dat het gebruik van de auto belangrijker wordt dan het bezit.

Athlon Car Lease gaat, als eerste in Nederland, zijn klanten aanbieden dat leaserijders hun leaseauto via SnappCar kunnen verhuren aan andere particulieren. Ook ontwikkelen zij samen een manier om in te spelen op de vraag van klanten van Athlon om beter en effectiever gebruik te maken van het wagenpark, door inzet van deze leaseauto’s ook voor andere medewerkers. Directeur Hans Blink van Athlon Car Lease International: "Als mobiliteitsprovider kijken wij naar de totale mobiliteit van onze klanten, hun leaserijders en andere medewerkers. Bovendien nemen we onze verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid. Car sharing past in het door ons ontwikkelde duurzaam mobiliteitsplan en  de samenwerking met SnappCar past uitstekend bij onze visie."

SnappCar.nl is een online marktplaats waar particulieren hun auto aan elkaar kunnen verhuren. SnappCar brengt vraag en aanbod bij elkaar en ‘neemt de zorgen weg’ voor de deelnemers. Deelname aan SnappCar is gratis. Athlon Car Lease (120 duizend auto’s in portefeuille) ontplooit al jarenlang initiatieven op het gebied van mobiliteit en efficiënte alternatieven voor autogebruik.