Ook bestelautoleasing werd wat goedkoper. De leasetarieven voor vrachtwagens bleven ongewijzigd laag. Dit blijkt uit de jongste CBS-cijfers bewerkt door het Leidse bureau Aumacon. Sinds het begin van deze CBS-leasetellingen (in 2001 = 100) staat de prijsindex voor personenauto’s nu op 123,0 punten, een kwartaal eerder nog op het all time record van 123,7 punten.

 

Hiermee is er een voorlopig einde gekomen aan een fase van almaar toenemende leaseprijzen. Overigens is deze daling niet in alle autosegmenten aan de orde, leaseauto’s uit het E-segment stegen namelijk nog wel in prijs, maar staan vergeleken met de middenklassers op een lagere prijsindex: het E-segment staat nu op index 125,3, het D-segment op 129,5 en C-segment is sinds 2001 het meest in prijs gestegen, index: 130,5.    

Bestelauto’s waren de afgelopen vijf kwartalen aan een stevige prijsinhaalrace bezig. In Q1 werd ook daar een recordindex behaald: 125,5. In Q2 gingen de tarieven weer ruim een procent omlaag naar een index van 123,9 punten, een vrijwel gelijk indexniveau als voor personenauto’s. Vrachtwagens bleven daarentegen onveranderd op 105,2. Sinds eind 2008 is er hoegenaamd geen beweging in de leaseprijs van trucks.    

 

Zie voor een compleet cijferoverzicht op http://www.aumacon.nl/