Veel slachtoffers kwamen om terwijl ze aan het werk waren. Vanuit de hele wereld werd er geboden op de 599XX, die uiteindelijk door een Amerikaan voor 1,4 miljoen euro is gekocht. De unieke 599XX wordt voorzien van een speciaal gedenkplaatje met de handtekeningen van Di Montezemolo, Alonso en Massa. De coureurs zullen de auto persoonlijk aan de nieuwe eigenaar overhandigen tijdens de Formule-1 GP in Monza.

Verder waren er een aantal andere items die verkocht werden zoals het motorblok van de F2008, uit 2008 toen Ferrari de constructeurstitel won. Deze gaat naar een koper in Engeland voor 101.000 euro, het dubbele van het startbod. De neus van de F60 ging weg voor 25.000 euro naar iemand in Maleisië. Ook de helmen van Alonso en Massa en het tenue van Fisichella gingen weg voor een goede prijs.

Luca Cordero di Montezemolo zei blij verrast te zijn, ondanks dat hij weet dat Ferrari veel fanatieke fans en verzamelaars heeft over de hele wereld. Er werd ook flink geboden op veel kleinere items, waaruit de vrijgevigheid bleek van enkele bieders. Een Russische klant doneerde bijvoorbeeld 100.000 euro.

Bron: AutoEdizione