Bosch wil optimaal gebruikmaken van zijn eigen capaciteiten en ze ook verder ontwikkelen. "Elektromobiliteit is een markt met een groot potentieel voor de toekomst. Door een herstructurering van onze activiteiten kunnen we beter inspelen op de behoeften van onze klanten op gebied van marktfocus en -snelheid. We blijven met man en macht werken om onze marktactiviteiten uit te breiden", zegt bestuursvoorzitter Bernd Bohr van de automobieldivisie van de Bosch Groep. Voor de toekomstige samenwerking met de voormalige partner in de joint venture, Samsung SDI,  is het zo geregeld dat alle ontwikkelings- en leveringsovereenkomsten worden nagekomen. Bovendien zijn de partijen overeengekomen wederzijds toegang te verlenen tot patenten.
De volledige business van accusystemen zal worden overgedragen aan Bosch, inclusief alle componenten zoals het zo belangrijke accumanagementsysteem. Bosch neemt ook dochteronderneming SB LiMotive Germany GmbH volledig over. Dat is gevestigd in Stuttgart en concentreert zich op systeemengineering, accumanagementsystemen, prototypes, marketing en verkoop. Tegelijkertijd wordt ook Cobasys geïntegreerd in Bosch. Deze dochteronderneming, die belangrijk is voor de Amerikaanse markt, heeft vestigingen in Orion (Michigan) en Springboro (Ohio).

Bosch wil zijn activiteiten op het vlak van elektrochemie en de productie van li-ionaccu’s verder uitbreiden. Het doel is intens samenwerken met gespecialiseerde partners uit de industrie en het hoger onderwijs om het onderzoek naar en de ontwikkeling van accucellen met een grote capaciteit in Duitsland te stimuleren en een gespecialiseerd Europees netwerk uit te bouwen. De oprichting van een productiefaciliteit in Europa is een ander belangrijk onderdeel van de strategie van Bosch. Het doel is de knowhow van Duitse en Europese toeleveranciers efficiënt te combineren op het gebied van grondstoffen en de bouw van complexe productiefaciliteiten. Bosch wil zich specialiseren in accutechnologie voor hybride en elektrische voertuigen en daarvoor spendeert Bosch nu al 400 miljoen euro per jaar. Bosch heeft in dit vakgebied momenteel elfhonderd medewerkers, waaronder driehonderd accuspecialisten bij SB LiMotive Deutschland in Stuttgart en Cobasys in de Verenigde Staten.