De onthulling in Goor vormde voor de buitenwereld de eerste kennismaking met The Red Engine, waarmee het Solar Team in oktober als eerst de finishlijn van de World Solar Challenge in Australië wil passeren. Het Twentse team is het eerste Nederlandse team dat de nieuwe auto dit jaar presenteert.

Autopresentatie

De onthulling vond twee dagen eerder plaats dan de officiële autopresentatie van het Solar Team Twente. Op vrijdag 21 juni om 16.00 uur wordt The Red Engine gepresenteerd aan partners en betrokkenen (genodigden) in de Arke Lounge van de Grolsch Veste. Details over het ontwerp van de auto werden eerder al bekendgemaakt. Het Solar Team Twente gaat tijdens de autopresentatie verder in op het bouwproces van de zonnewagen en de voorbereiding op de zware omstandigheden die de coureurs te wachten staan in Australië.

Op 12 juli volgt een speciale testdag voor partners, waar de zonneauto ook rijdend te zien zal zijn.

Vijfhonderdste schaalmodel

Het Solar Team Twente boekte naast de onthulling voor het koningspaar nog een succesje. Deze week wordt het vijfhonderdste 3D-geprinte schaalmodel van de nieuwe zonneauto verkocht. De verkoopopbrengst wordt gebruikt om een deel van het project te financieren. In 2009 en 2011 probeerde het team ook al door crowdfunding geld voor het project binnen te halen. Toen werden onder de naam ‘Adopt a Cell’ de zonnecellen van de auto ‘verkocht’ aan donateurs.