Tachyon Speed

Ooit gehoord van Tachyon Speed? Het is een 1.250 pk sterke elektrische supercar. De auto is ontwikkeld door Rice Advanced Engineering Systems and Research, oftewel RAESR. Je raadt hem al: je spreekt het uit als ‘racer’. Er bestaat al een prototype van de 1.360 kilogram zware Tachyon Speed, zo blijkt uit onderstaande video. De prestaties zijn indrukwekkend. De sprint naar 97 km/u duurt minder dan drie seconden en hij haalt in 7 seconden een snelheid van 193 km/u. De topsnelheid komt uit op 386 km/u. En de range? Ook belangrijk natuurlijk. Die bedraagt op papier 240 kilometer. 

Terrafugia in handen van Volvo-eigenaar

Zhejiang Geely Holding Group – eigenaar van Volvo Cars – heeft het Amerikaanse bedrijf Terrafugia gekocht. Terrafugia werkt hard aan de ontwikkeling van vliegende auto’s, onder meer plug-in hybridetechniek. Een van die modellen wordt de TF-X, voorzien van een PHEV-aandrijflijn met een actieradius van meer dan 800 kilometer. Terrafugia bestaat sinds 2006 en heeft tot nu toe al diverse prototypes van vliegende auto’s gepresenteerd. Uiteindelijk komt er ook een productiemodel. Die komt op z’n vroegst 2019 op de markt.

Geely ziet toekomst in het bedrijf en neemt de boel daarom over. "Het team van Terrufugia staat aan de voorgrond van het realiseren van een visie van een vliegende auto", vertelt Li Shufu, Zhejiang Geely Holding Group Founder en Chairman. "Dit is een enorm uitdagende sector en wij geloven dat Terrafugia de mobiliteit van mensen kan veranderen. Onze investering in het bedrijf reflecteert ons geloof in het bedrijf om de vliegende auto werkelijkheid te laten worden."

Renault komt met budget EV

Elektrisch rijden voor ongeveer 8.000 euro? Het wordt mogelijk bij Renault, want speciaal voor de Chinese markt werkt het bedrijf aan een goedkope elektrische auto gebaseerd op de Kwid. De elektrische mini-hatchback moet in 2019 op de markt komen in China. Na verloop van tijd verschijnt ‘ie ook in India en Brazilië op de markt. Over de actieradius is nog niets bekend. Renault-Nissan-topman Carlos Ghosn reed in oktober al in een prototype.

Bron: ZERauto