De vestiging wordt vanaf 12 oktober gebouwd volgens de nieuwste standaarden op het gebied van CO2-neutraal bouwen. Er is geen gasaansluiting meer nodig omdat het pand verwarmd wordt met all-electric warmtepompen en vloerverwarming. De energie wordt opgewekt met circa 180 zonnepanelen op het dak van het pand. Deze innovaties zorgen samen voor een CO2 reductie van ongeveer 21 ton per jaar[1].  

LED verlichting

Een andere slimme energiebesparing is de verlichting van het pand: de binnen- en buitenverlichting van het pand worden uitgevoerd in LED verlichting met een hoge lichtstroom per watt. Ook wordt de verlichting met uitzondering van de werkplaats en de receptie geschakeld met bewegingsdetectoren.

"In duurzaam ondernemen is het essentieel om verspilling te voorkomen. De energieneutrale garage is daarom een vooruitstrevende en belangrijke stap in onze missie om duurzaam te ondernemen," aldus Martin Post, algemeen directeur. "We zien de energieneutrale garage als de toekomst en zijn trots op onze pioniersrol in de weg naar een groene autoservice branche."

De nieuw te bouwen vestiging is een pilot en dient als onderdeel van een bredere strategie om duurzaam te ondernemen. Nieuwbouw panden of panden die fors verbouwd worden, komen als eerste in aanmerking om energieneutraal gemaakt te worden.

[1]Deze berekening is gebaseerd op de gemiddelde inkoop van grijze stroom.