In Nederland is het aantal waterstoftankstations nog altijd zeer beperkt. Hoe anders is dat in Duitsland waar nu al 45 tankstations zijn te vinden. In 2019 moet dat aantal toenemen naar 100. Met zo’n degelijk waterstoftankinfrastructuur is het goed mogelijk om langere afstanden af te leggen.
Precies dat deden Arjan de Putter, Eric de Putter en Bart Mulder. Ze reden een afstand van 2.888 kilometer in slechts 24 uur tijd. Daarmee werd het vorige record van team The Viking & The Scientist met 505 kilometer verbroken. Gedurende de rit van Arjan, Eric en Bart werd er getankt in Fürzholzen-West, München, Pentling, Ingolstadt en Ulm. Op een volle waterstoftank kon de iX35 Fuel Cell ongeveer 600 kilometer afleggen. 

Jaguar I-Pace aan de slag voor Waymo

Jaguar Land Rover en Waymo gaan samen ’s werelds eerste autonome, elektrische premiumauto’s ontwikkelen voor Waymo’s vervoersdiensten zonder bestuurder.

Nog nooit van Waymo gehoord? Waymo is een technologiebedrijf dat zich richt op autonoom rijden. Het wil daarmee een veilige en gemakkelijke vervoersoptie bieden voor mensen en goederen. Waymo wil de mobiliteit wereldwijd verbeteren door toepassing van betere software en sensortechnologie die sinds 2009 in de laboratoria van Google is ontwikkeld. De auto’s van Waymo hebben al meer dan vijf miljoen kilometer autonoom gereden op de openbare weg, in 25 steden in de Verenigde Staten, en zo’n vijf miljard kilometer in simulaties.

Waymo introduceert ‘s werelds eerste vervoersdienst zonder bestuurder in de loop van 2018 in Phoenix, Arizona, Verenigde Staten. Met de vervoersdienst kunnen klanten in hun dagelijks leven gebruikmaken van de volledig autonome auto’s van Waymo, voor hun trip naar bijvoorbeeld het werk, naar school of de voetbaltraining. Hier komt de Jaguar I-Pace om de ohek kijken.

Jaguars I-Pace voorzien van Waymo’s technologie voor autonoom rijden, worden later dit jaar ingezet voor tests. Op basis van de ervaringen en de gegevens die de praktijktests opleveren, verfijnen Waymo en Jaguar Land Rover de technologie om optimale veiligheid en betrouwbaarheid te garanderen. Tot wel 20.000 Jaguars I-Pace worden tijdens de eerste twee productiejaren gebouwd voor Waymo. Daarmee kunnen gebruikers van deze autonome vervoersdienst tot wel een miljoen ritten per dag afleggen.

Bron: ZERauto.nl