Tijdens de opnames van een nieuwe aflevering van de BBC-show ging May een race aan met Richard Hammond, zo meldde The Daily Mail. May verplaatste zich in een caravan die was vastgemaakt aan een zeppelin. Hammond scheurde over de weg met een Lamborghini.
Toen May wilde landen op een cricketveld ging het mis toen de zeppelin plotseling werd weggeblazen door een rukwind en hard neerstortte in een weiland in de buurt van enkele bomen. Wonderwel kwam de presentator met de schrik vrij. Ambulances hoefden niet eens in actie te komen. De stunt kon vanwege de schemer en de harde wind niet herhaald worden dus werden de opnames stil gezet.
Het is niet de eerste keer dat een Top Gear-presentator zijn leven riskeert voor het programma. Richard Hammond hield ernstige verwondingen over aan een riskante stunt met een auto in 2006. En in 2008 ontsnapte Jeremy Clarkson aan de dood na een auto-ongeluk.

Hij had onschuldig letsel aan zijn benen, handen en rug. ‘Dit was mijn eerste serieuze verkeersongeluk in 31 jaar’, verklaarde hij. (bron: Daily Mail en De Telegraaf)