Balkenende is niet de enige bekende Nederlander die deelneemt aan de rally. In hetzelfde type Porsche, onder nummer 270, rijdt prins Bernhard van Oranje samen met zijn vrouw Annette Sekrève. Andere Nederlandse deelnemers zijn auto-importeur Evert Louwman en Victor Muller van Spyker. De Belgische politicus Guy Verhofstadt doet ook mee, in een Fiat 1100TV Pininfarina uit 1954.

Voorafgaand aan de race zal Balkenende een lezing houden over Europa aan de Sapienza-universiteit in Rome. Ook zal hij een ontmoeting hebben met premier Silvio Berlusconi.

Deelname aan de rally kost ongeveer tienduizend euro. De twee Porsche 550 RS’s behoren tot de collectie van de Nederlandse sponsor kledingmerk State of Art. De andere vier teams zijn zogeheten gastteams. Er rijden twee zeer zeldzame Talbot Lago’s mee, de Grand Sport 4482cc uit 1950, met Bert Kersten en Thecla Bodewes en in de andere rallycrack annex ondernemer Han Brouwers en navigator Frank Sorée van reclamebureau JOUW. Die laatste brengt via de website McTar.com reports van de rally. Daarnaast doen mee Jeroen Hunfeld (ex- KBB-bestuursvoorzitter en oud-directeur FHV/BBDO) en Mark Straathof in een 1937 BMW 328 en in een 1947 Bristol 400) Andries Jans en Fons Jans. (bron: Elsevier en mctar.com)