De kick-off vindt op 22 juni plaats in Parijs. Daarna volgen shows in Rome, Zürich, Hamburg en Madrid. Tickets voor de concerten zijn uitsluitend te winnen via www.mercedes-benz.nl/a-klasse. Er is geen kaartverkoop. "Met zijn zeer emotionele en progressieve design maakt de A-Klasse een einde aan de eentonigheid in het compacte segment. De concertreeks onderstreept deze nieuwe beat in mobiliteit op indrukwekkende wijze," aldus Anders Sundt Jensen, hoofd van de afdeling merkencommunicatie bij Mercedes-Benz Cars in Stuttgart. "Met Placebo hebben we de ideale partner gevonden. Deze band staat voor creativiteit, passie, dynamiek én een geheel eigen stijl en daarmee is de aansluiting met de nieuwe A-Klasse perfect."

Placebo geldt als een van de beste live-acts ter wereld. De band heeft tot nu toe acht albums uitgebracht – de totale verkoop daarvan bedraagt meer dan tien miljoen exemplaren. Placebo bestaat vijftien jaar en won in die tijd vele prestigieuze prijzen. De laatste wereldtoernee was Battle for the Sun, 2008-2010. In totaal werden voor de wereldtournee 2,5 miljoen kaarten verkocht.

22 juni: Parijs

25 juni: Rome

28 juni: Zürich

2 juli: Hamburg

5 juli: Madrid

Bij elk concert kunnen achthonderd gasten aanwezig zijn. Om in aanmerking te komen voor tickets is er slechts één adres: http://www.mercedes-benz.nl/a-klasse.. Kaarten kunnen worden gewonnen door degenen die zich via deze site hebben aangemeld.