Die in een oplage van 300 exemplaren gebouwde Project 8 uitvoering is een door de Special Vehicles afdeling ontwikkelde Jaguar XE die aangedreven wordt door de bekende 5,0 liter compressor V8, die voor de gelegenheid werd opgevoerd naar 600 pk (en 700 Nm). Dit vermogen en koppel vindt zijn weg naar de vier wielen via een 8-traps automaat. De Jaguar XE SV Project 8 sprint in 3,7 seconden naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 322 km/u.

De XE SV Project 8 werd afgelopen juni gepresenteerd. Met 7 minuten en 21,23 seconden voor een rondje over het 20,6 kilometer lange Duitse circuit, is de Jaguar afgerond 11 tellen sneller dan de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.

De roofkat verkoopt in het dagelijks leven trouwens niet beter dan zijn Italiaanse rivaal. Van de XE werden in de eerste 10 maanden van dit jaar in Nederland 440 exemplaren op kenteken gezet. Voor de meer tot de verbeelding sprekende Giulia konden in hetzelfde tijdvak 687 orders worden genoteerd. Maar misschien worden de verkooprollen vanaf nu omgedraaid …
 
[Autointernationaal]