Het gaat om 1.6-motoren uit de Mini, bedoeld voor een nieuwe modellenlijn van Saab. Beide autofabrikanten zijn overeengekomen geen verdere details of financïele gegevens te verstrekken, noch om te zeggen om hoeveel motoren het gaat. Robertson zegt in een verklaring: "In het kader van onze Strategy Number One planning, zijn wij continu bezig met het uitbreiden van de verkoop van onze aandrijflijnen. Wij zijn verheugd Saab met onze kennis op het gebied van motoren te kunnen ondersteunen. Onze motoren hebben een duidelijk voorsprong op de concurrentie als het gaat om zuinigheid, emissies en prestaties."

Johnsson zegt: "Ik ben uitermate verheugd deze nieuwe relatie te kunnen bevestigen. De BMW-motoren en hun brandstofbesparende innovaties worden wereldwijd gezien als toonaangevend in het premium segment. We kijken ernaar uit om deze technologie in onze modellen van de volgende generatie te integreren."

De motoren hebben een startstop en andere maatregelen die BMW toepast in het kader van EfficientDynamics. Ze worden gebouwd in de Hams Hall-motorenfabriek in Engeland. BMW ontwikkelt en bouwt motoren sinds zijn oprichting in 1916. De Duitsers hebben 24 productiefaciliteiten in dertien landen.